Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Amsterdam 22 sept – 20 okt – 17 nov: maandelijkse Try-out van Dé Alternatieve Oudejaarsconference 2023

October 20, 2023 @ 8:00 pm - November 17, 2023 @ 10:00 pm

*Dit is een try-out voor dé alternatieve oudejaarsconference 2023 van Hart voor Humor.
*Met het kopen van een kaartje ga je akkoord met het manifest van Hart voor Humor. 

Hart voor Humor Manifest
1.
Het fundament van onze humor: “Een goede grap en een slechte grap komen voort uit hetzelfde, namelijk: de poging om grappig te zijn. Je weet nooit van te voren of iets grappig is vóórdat je het hebt gezegd. Wij comedians vechten voor de poging om grappig te mogen zijn” – Patrice O’Neal (7 december 1969 – 29 november 2011) 
2. 
Hart voor Humor is opgericht vanuit het idee dat humor en satire vrij moet zijn van censuur om de vrijheid van expressie- en meningsuiting te beschermen.
3. 
De comedians van Hart voor Humor zijn het onderling niet eens met elkaar, maar zij vinden het belangrijker om te lachen om elkaars verschillen, dan elkaar te verafschuwen. Het standpunt van iemand interesseert ons niet, het enige wat wij interessant vinden is of iemand het grappig kan verwoorden.
4. 
Iedere comedian heeft zijn eigen perspectief, dat betekent niet dat een comedian die bij ons op het podium staat de ideeën van Hart voor Humor als geheel vertolkt.
5. 
Het is een live-performance – er wordt er niet gefilmd door het publiek tijdens de show om een safe space te zijn voor de comedians.

Info:
Datum: 22 september – 20 oktober – 17 november 2023
Plaats: Amsterdam
Adres: Stuyvesastraat 6
Entree: 7,50
Deur open: 20:00 uur
Start tijd: 20:30 uur
Einde: 22:15 uur
Leeftijd: Ons advies is vanaf 16 jaar oud, u mag zelf kiezen of u iemand onder de 16 meeneemt (het liefst dan niet op de voorste rij en geen kind die de show verstoort)

Leden van het comedycollectief Hart voor Humor:
– Jonathan Krispijn (Oprichter Hart voor Humor, verslaggever Ongehoord Nederland)
– Chris van der Ende (De Alternatieve Oudejaarsconference 2022/2023 bij Café Weltschmerz, vaste gast Dutch Matrix podcast, Poppencast.)
– Wouter Meijs (Columnist Andere Krant)
– Paul Schoolderman (Winnaar Utrechts cabaret festival 2014)
– Rogier Kahlmann (Schrijver, Comedy Café)
– Pete Philly (Artiest hiphop duo Pete Philly & Perquisite)
– Pieter Hordijk (Talent)
– Taco Eijzenbach (Presentator Hart voor Humor)

Het ontstaan van Hart Voor Humor:
Oprichter Jonathan Krispijn trad al vier jaar op als stand-up comedian en deed mee aan diverse cabaretfestivals. Het laatste festival – Het Groninger Studenten Cabaretfestival 2021 – besloot hij na het bereiken van de halve finale het theater te verlaten, omdat hij niet mee wilde doen aan de QR-samenleving die toen werd geïntroduceerd. Het was het startschot om zijn eigen comedycollectief op te richten, “Hart voor Humor”, met een unieke visie op humor als geheel. Het podium van Hart voor Humor is dé plek waar vrijheid van expressie en de vrijheid van meningsuiting absoluut zijn – en censuur niet bestaat.

Meer informatie & zelf een avond organiseren met ons?
www.hartvoorhumor.nl/boekingen

Details

Start:
October 20, 2023 @ 8:00 pm
End:
November 17, 2023 @ 10:00 pm

Organizer

Hart voor Humor