Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Live opname: De Alternatieve Oudejaarsconference 2023

December 14, 2023 @ 8:00 pm - December 15, 2023 @ 10:00 pm

BEKIJK DE NIEUWE VIDEODISCLAIMER
VAN HART VOOR HUMOR

Dit is waar wij voor staan!

De Alternatieve Oudejaarsconference 2023 

Belangrijk! Lees de rode letters voor je een kaartje koopt!

Belangrijke info:
1. Normaal vragen wij bij opnames minimaal €15 per ticket, maar omdat wij willen dat elk inkomen komt kiezen wij ervoor om opties aan te bieden voor iedereen. Mensen die een hogere prijs betalen compenseren hiermee de lagere ticketprijs voor mensen met minder budget. (Je aankoopbedrag blijft anoniem)
2. Onze maandelijkse donateurs via backme hoeven nooit entree te betalen. www.hartvoorhumor.nl/doneren
3. Bij het kopen van tickets gaat u akkoord met het manifest van Hart voor Humor

Hart voor Humor Manifest
1. Het fundament van onze humor: “Een goede grap en een slechte grap komen voort uit hetzelfde, namelijk: de poging om grappig te zijn. Je weet nooit van te voren of iets grappig is vóórdat je het hebt gezegd. Wij comedians vechten voor de poging om grappig te mogen zijn” – Patrice O’Neal (7 december 1969 – 29 november 2011) 
2. Hart voor Humor is opgericht vanuit het idee dat humor en satire vrij moet zijn van censuur om de vrijheid van expressie- en meningsuiting te beschermen.
3. De comedians van Hart voor Humor zijn het onderling niet eens met elkaar, maar zij vinden het belangrijker om te lachen om elkaars verschillen, dan elkaar te verafschuwen. Het standpunt van iemand interesseert ons niet, het enige wat wij interessant vinden is of iemand het grappig kan verwoorden.
4. Iedere comedian heeft zijn eigen perspectief, dat betekent niet dat een comedian die bij ons op het podium staat de ideeën van Hart voor Humor als geheel vertolkt.
5. Het is een live-performance – er wordt er niet gefilmd door het publiek tijdens de show om een safe space te zijn voor de comedians.

Het event
Dit jaar organiseert Hart voor Humor de tweede editie van de alternatieve oudejaarsconference. De conference van Chris van der Ende (comedian van het beruchte Hart voor Humor),  zal worden opgenomen op 14 én 15 december in Carré (café) Weltschmerz in Schiphol-Rijk (omgeving Amsterdam). De voorverkoop start 1 september via de nieuwsbrief op www.hartvoorhumor.nl

Na het succes van de editie in 2022 met meer dan 65.000 kijkers smaakt het naar meer. Hart voor Humor comedian, Chris van der Ende, zal in een uur vol satire en scherpe humor het jaar 2023 op de hak nemen.

Recensie NRC: “Haatcabaret”
Eerder dit jaar schreef NRC-columnist Bart Heijne over de oudejaarsconference: “Deze oudejaarsconference werd warm aanbevolen door radicaal-rechtse media. Chris zei over Rob Jetten dat hij een ‘flora-en-faunaflikker’ was. De opmerkingen over Rob Jetten (in 2022 red.) waar het publiek van Chris van der Ende van smulde, zijn homofoob. (…) Dit is de grondtoon van het Hollandse haatcabaret.”

Hart voor Humor reageerde op de kritiek van Bas Heijne: “We horen alleen maar complimenten”, stelde het comedycollectief wat opgericht is om het vrije woord te verdedigen. 

Beschrijving de Alternatieve Oudejaarsconference 2023
2023 is het jaar waar turbulentie heerst, niet alleen in de samenleving, maar ook bij de politici. Massaal verlaten politici als een rat het zinkende schip, de boeren zijn nog laaiender dan ooit, de LHBT-propaganda op scholen neemt steeds bizardere vormen aan en Nederlanders krijgen dit jaar de keuze: de te dikke klimaatpaus met de mainstreammedia als zijn discipelen of kiest de burger eindelijk voor Nederland? In Den Haag is het één voor twaalf, want in andere landen werden de eerste parlementen al bestormd en dat is geen goede zaak. Chris van der Ende zal het podium bestormen met scherpe en rauwe grappen om de boel weer wat lucht te geven.

Stijl
Verwacht een rauwe en cynische comedian die in de stijl van stand-up comedy zegt waar het op staat. Geen oersaai cabaret met een liedje, dansje of een moralistisch vingertje, maar onze “lompe Westlandse boer, verpakt in een tropische verrassing” neemt u mee in de hilariteit van 2023.

Info:
De show wordt opgenomen op donderdag 14 en vrijdag 15 december 2023 bij Café Weltschmerz, het Carré van Hart voor Humor.
Inloop 19:30
Start: 20:00
adres: Boeingavenue 222, Schiphol-Rijk
Einde: 22:15
Entree: Naar eigen budget. (Inclusief twee drankjes!) 
Leeftijd: 16+ (advies leeftijd) 

Een uitverkochte zaal is vrijwel onvermijdelijk.

 

 

Details

Start:
December 14, 2023 @ 8:00 pm
End:
December 15, 2023 @ 10:00 pm

Organizer

Hart voor Humor