Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zaterdag 18 mei 2024: Hart voor Humor i.s.m. Stichting Topsport for Life

May 18 @ 8:30 pm - 10:30 pm

Op zaterdag 18 mei 2024 gaan we iets bijzonders doen in samenwerking met
Stichting Topsport for Life.

Belangrijke informatie:

Op zaterdag 18 mei 2024 komt Hart voor Humor naar Eindhoven. Een deel van de opbrengsten uit de kaartverkoop zullen wij doneren aan Stichting Topsport for Life.

Stichting Topsport for Life is een initiatief van een aantal mensen met een achtergrond in de topsport. Zij zetten zich in voor mensen met een levensbedreigende ziekte. Het doel van de stichting is om volwassen mensen (18+) die nú leven met een levensbedreigende ziekte zoals ALS of kanker (de zieken zelf en hun naasten) een betere kwaliteit van leven te geven. Meer informatie over de stichting vind je hier.

Voor deze bijzondere avond wijken wij eenmalig af van ons concept: kaarten zijn te koop voor minimaal € 15,=. Van deze € 15,= gaat een deel naar Stichting Topsport for Life. Alles wat je boven dit bedrag betaalt, wordt ook aan de stichting gedoneerd.

Bij het kopen van tickets gaat u akkoord met het manifest van Hart voor Humor.

Info:
Datum: zaterdag 18 mei 2024
Plaats: Eindhoven (Noord-Brabant)
Adres: Torenallee 3 (5617 BA)
Entree: vanaf € 15,= inclusief donatie aan Stichting Topsport for Life
Deur open: 20.00 uur
Start tijd: 20:30 uur
Einde: 22:15 uur
Leeftijd: Ons advies is vanaf 16 jaar oud, u mag zelf kiezen of u iemand onder de 16 meeneemt (het liefst dan niet op de voorste rij en geen kind dat de show verstoort)

Hart voor Humor Manifest

Het fundament van onze humor is: “Een goede grap en een slechte grap komen voort uit hetzelfde, namelijk: de poging om grappig te zijn. Je weet nooit van tevoren of iets grappig is vóórdat je het hebt gezegd. Wij comedians vechten voor de poging om grappig te mogen zijn” – Patrice O’Neal (7 december 1969 – 29 november 2011)

Hart voor Humor is opgericht vanuit het idee dat humor en satire vrij moeten zijn van censuur om de vrijheid van expressie en meningsuiting te beschermen.

De comedians van Hart voor Humor zijn het onderling niet altijd eens met elkaar, maar zij vinden het belangrijker om te lachen om elkaars verschillen, dan elkaar te verafschuwen. Het standpunt van iemand interesseert ons niet, het enige dat wij interessant vinden is of iemand het grappig kan verwoorden.

Iedere comedian heeft zijn eigen perspectief en dat betekent dus ook dat een comedian die bij ons op het podium staat niet per se de ideeën van Hart voor Humor als geheel vertolkt.

Het is een live-performance en om te garanderen dat het podium een safe space is én blijft voor de comedians, worden er geen film- en geluidsopnamen gemaakt door het publiek tijdens de show.

Het comedycollectief Hart voor Humor bestaat uit:
  • Jonathan Krispijn (Oprichter Hart voor Humor, verslaggever Ongehoord Nederland)
  • Wouter Meijs (Columnist Andere Krant)
  • Paul Schoolderman (Winnaar Utrechts cabaret festival 2014)
  • Rogier Kahlmann (Schrijver, Comedy Café)
  • Taco Eijzenbach (Presentator Hart voor Humor)
  • Badr Maghrani (stand up comedian)
  • Jean van Seventer (stand up comedian)

Meer informatie & zelf een avond organiseren met ons? www.hartvoorhumor.nl/boekingen

Videodisclaimer Hart voor Humor
Dit is waar wij voor staan!

Het ontstaan van Hart Voor Humor:

Oprichter Jonathan Krispijn trad al vier jaar op als stand-up comedian en deed mee aan diverse cabaretfestivals. Tijdens het Groninger Studenten Cabaretfestival in 2021 besloot hij na het bereiken van de halve finale het theater te verlaten, omdat hij niet mee wilde doen aan de QR-samenleving die toen werd geïntroduceerd. Dat was het startschot om zelf een comedycollectief op te richten met een unieke visie op humor als geheel: Hart voor Humor.

Het podium van Hart voor Humor is dé plek waar vrijheid van expressie en vrijheid van meningsuiting absoluut zijn en censuur niet bestaat.

Details

Date:
May 18
Time:
8:30 pm - 10:30 pm