Het manifest van hart voor humor

1. Het fundament van onze humor: "Een goede grap en een slechte grap komen voort uit hetzelfde, namelijk: de poging om grappig te zijn. Je weet nooit van te voren of iets grappig is vóórdat je het hebt gezegd. Wij comedians vechten voor de poging om grappig te mogen zijn." - Patrice O'Neal (7 december 1969 - 29 november 2011)

2.
Hart voor Humor is opgericht vanuit het idee dat humor en satire vrij moet zijn van censuur om de vrijheid van expressie- en meningsuiting te beschermen.

3. De comedians van Hart voor Humor zijn het onderling niet eens met elkaar, maar zij vinden het belangrijker om te lachen om elkaars verschillen, dan elkaar te verafschuwen. Het standpunt van iemand interesseert ons niet, het enige wat wij interessant vinden is of iemand het grappig kan verwoorden.

4. Iedere comedian heeft zijn eigen perspectief, dat betekent niet dat een comedian die bij ons op het podium staat de ideeën van Hart voor Humor als geheel vertolkt.

5. Het is een live-performance - er wordt niet gefilmd door het publiek tijdens de show om een safe space te zijn voor de comedians.

Leden Hart voor Humor

Jonathan Krispijn

Functie: Oprichter van Hart voor Humor

Over:
Oprichter Jonathan Krispijn treedt al zes jaar op als stand-up comedian en deed mee aan diverse cabaretfestivals. Tijdens het laatste festival – Het Groninger Studenten Cabaretfestival 2021 – besloot hij na het bereiken van de halve finale het theater te verlaten, omdat hij niet mee wilde doen aan de QR-samenleving die toen werd geïntroduceerd.

Het was het startschot om zijn eigen comedycollectief op te richten, “Hart voor Humor”, met een unieke visie op humor als geheel. Het podium van Hart voor Humor is dé plek waar vrijheid van expressie en de vrijheid van meningsuiting absoluut zijn – en censuur niet bestaat.

Wouter Meijs

Functie: Stand-up Comedian

Wouter Meijs is één van de ervaren krachten achter Hart voor Humor. Waar hij eerst het voorprogramma van Hans Teeuwen verzorgde en lid was van het grootste comedycollectief van Nederland, Toomler, sloot hij zich direct aan bij Hart voor Humor toen de QR-maatschappij werd ingevoerd.

Wouter Meijs groeit op Terschelling op en verlaat het eiland op zijn 18e om in Utrecht Natuurkunde te gaan studeren. Deze studie maakt hij niet af omdat hij veel liever op zijn fiets zit. Als gepassioneerd wielrenner rijdt hij wedstrijden bij de elite amateurs en vreet hij veel pasta en kilometers in onder andere Italië, Spanje en Australië.

In 2003 besluit hij het op de fiets iets rustiger aan te doen en deed 15 juni 2005 auditie bij Comedytrain. Sindsdien stond hij regelmatig in Toomler en verzorgde meerdere malen het voorprogramma van de Jazzshow van Hans Teeuwen in Panama.

Paul Schoolderman

Functie: Stand-up Comedian

Paul is onze Hollandse meester, cynische huisfilosoof en een ruwe bolster blanke - man. Hij staat al meer dan 12 jaar op de planken, won het Utrechts cabaretfestival in 2014 en stond in de halve finale van Cameretten in 2015.

Zijn komst bij Hart voor Humor is geen verassing. Paul staat bekend om zijn doordachte grappen met een vleugje cynisme. In zijn show “Hollandse meester” geeft hij met zijn grappen een les over de oppervlakkige en snel gekwetste maatschappij. Woke-waanzin, de zoektocht naar identiteit en de daarbij horende vooroordelen worden onder de loep genomen, want zijn motto luidt: “Je kunt alleen maar gekwetst worden op die plek die je voor jezelf heilig hebt verklaard”.

Rogier Kahlmann

Functie: Stand-up Comedian

Rogier is eigenlijk een oude rot in het vak. Een échte grappenschrijver die eerder voor het satirische platform "nieuwspaal" schreef, maar daar werd gecensureerd omdat hij geen grappen mocht maken over o.a. conservatieve christelijken. Hij is een witte man van middelbare leeftijd en is sowieso de hele dag gefrustreerd over wat je allemaal niet mag zeggen. 

Het is een minder spirituele persoonlijkheid dan bijvoorbeeld Paul Schoolderman en drijft vooral de spot met woke. Hij ziet eruit als een nerd en dat klopt ook, want als je kijkt naar hoeveel grappen hij over seks en porno heeft gemaakt op het podium, dan weet je in ieder geval zeker dat hij te veel achter zijn computer zit. 

Taco Eijzenbach

Functie: Stand-up Comedian

Taco Eijzenbach is één van onze vaste presentators en de teammanager van Hart voor Humor. Een Hagenees in hart en nieren, een vader van een dochter en dat merk je op podium. Want hij vindt niets leuker dan op podium te vertellen hoe het er thuis aan toe gaat. Dat doet hij waarschijnlijk, omdat hij thuis niks te vertellen heeft.

Hij is opgetrokken met Hart voor Humor om de simpele reden: "Gewoon omdat ik het leuk vind".
Taco is onze gevaccineerde comedian die het geen ene reet uitmaakt wie wel of niet gevaccineerd is.
Voor Hart voor Humor is hij bovenal een verbindende factor en een fantastische presentator. 

Badr Maghrani

Functie: Stand-up Comedian

Badr Maghrani is onze eerste en laatste Marokkaan bij Hart voor Humor.  Hij heeft niet zonder toeval de naam van een bokser, hij is het namelijk op het podium. Badr neemt perspectieven in op het podium die haaks staan op het publiek, maar op een of andere manier weet hij door te sparren het publiek begrip te laten tonen voor zijn tegendraadse mening.

 

Jean van Seventer

Functie: Stand-up Comedian

Jean van Seventer is een sympathieke comedian met veel zelfpot. De man kan de kleine details van leven uitvergroten in komische sketches waarin hij vooral voornamelijk de spot met zichzelf drijft. Het is een vader met kinderen, maar het gezin thuis lijkt hem niet helemaal te begrijpen en andersom.